Когато си тъп и нагъл, народът не прощава

19996
Когато си тъп и нагъл, народът не прощава

В петък управляващите шокиращо разбраха една скръбна вест - че България може да дава отпор. Те просто си мислеха, че живеят в друга държава. Има един такъв феномен, който често се наблюдава у хората по високите етажи на властта - когато потънат в далаверите, парите и борбите си за влияние, те губят връзка с реалността.

Така Станишев, Орешарски и Доган/Местан нещо просто се бяха объркали. Те решиха, че българите имат безвъзвратно ампутирано чувство за гражданска справедливост; че горната им граница на възмущение са цените на тока; че са инертни по природа или просто ги мързи да се занимават с такива изтощителни дейности като протестирането; че са достатъчно глупави или заети, за да "хванат" разиграващите се далавери... или изобщо, че българите са вдигнали ръце от държавата си, не им се занимава и поредното политическо дебелоочие може и да предизвика спорадичен шум от недоволство тук-там, но като цяло, ще мине...

Малобройна групичка при централата на "Атака" предизвика протестиращите

Напрежението при централата на „Атака” в София се покачи неимоверно, след като групичка от двадесетина до петдесетина души ...

Е не мина.

Горепосоченият кръжок изпадна в ступор след като само за няколко часа след скандалното избиране на Делян Пеевски за шеф на ДАНС десетки хиляди се организираха на протест във Фейсбук и не останаха както много други път "онлайн протестиращи", ами съвсем реално заляха центъра на София. Тази безпрецедентна и удивителна по своята непоколебимост акция попари надеждите на властта, че управлява народ от тъпаци, който ще им търпи явните безобразия.

Това е грешка, която правят мнозина - да смятат народа за тъп. Как за толкова години не се намери някой да ги информира, че българинът е много неща, но не и тъп. Българинът често е инертен и безпричинно търпелив. Истината е, че ние носим много на бой, гаври и унижения... Нездравословно много. Но народът не е глупав. Това, че не реагира, далеч не означава, че не прозира машинациите и далаверите, които се извършват пред очите му.

И както във всичко, и тук има един праг, който ако бъде преминат, следва експлозия. БСП и ДПС явно бяха в неведение за това положение. И сега народът им го изяснява по трудния начин.

Протестът в София не спира, но върви без инциденти

Протестът на над 15-те хиляди протестиращи протича изключително цивилизовано, предаде БГНЕС. Атмосферата дори може да се нарече приятна...

Защо обаче се стигна до тук?

Имаме неизразимото нещастие на власт днес да е нова тройна коалиция. При партиите в нея се наблюдават две схеми, по които можем да ги характеризираме - две от партиите са от типа "тъп и нагъл", а една е от типа "само нагъл". Ясно е, че не само по-лошият, но и най-лошият изобщо е типът "тъп и нагъл".

Ако политически си само "тъп", народът би проявил снизхождение - какво да се прави, толкова ти е дала природата, излагаш се, самоубиваш се и заминаваш във властовото небитие. Ако си само "нагъл" пък, има вероятност след всички зулуми, някак да успееш да минеш между капките и да се измъкнеш. Ако си "тъп и нагъл" обаче, народът не прощава. В този случай не само, че вършиш безобразия, мизерии и престъпления, но и първо ги вършиш явно, и второ - взимаш неразбираеми решения, явно в твой ущърб, правейки си по този начин обществено-политическо харакири.

И тъй като мнозинството от управляващата ни тройна коалиция е от типа "тъп и нагъл", то именно това е общата характеристика на новата власт. Което автоматично означава, че този кабинет и това Народно събрание не просто нямат бъдеще... Те са вредни и трябва незабавно да бъдат изметени от политическата действителност у нас.

Станишев, Доган/Местан и Сидеров проявиха рекордна наглост, която граничи с патологията. За тяхно дълбоко съжаление, България има кой да я пази. Нека скрити в мишите си дупки погледнат през платените си медии лицата на защитниците на България. Тези лица са предимно млади и на тях са изписани решимост и интелигентност. Тези лица са усмихнати, защото няма от какво да ги е страх...

15 хиляди души в София на протест по данни на МВР

Митинг-шествието тръгна към Народното събрание, а вече 15 хиляди души са на протеста по данни на МВР, предаде БГНЕС. Пред парламента с...

Нека "Наглите" запомнят тези лица, защото те са бъдещето на една България, която не приема да я управляват бандюги, мафиоти, бесни психопати, престъпници и страхливи мрънкачи. В тази България място за "Наглите" няма. От взаимен интерес и те да схванат това на време.

Автор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com