Експерти от Враца дискутираха работата с деца със специални образователни потребности

768
Експерти от Враца дискутираха работата с деца със специални образователни потребности
Снимка: Община Враца

„Всяко дете се нуждае от подкрепа и с всяко дете трябва да се работи индивидуално, за да имаме положителни резултати. Сигурна съм, че използвайки нови и различни методики, ще се постигне по-голям успех в работата ви с подрастващите“. Това каза в приветствието си към присъстващите на кръгла маса по проект „Равни възможности за децата на Враца“  зам.-кметът Петя Долапчиева.

Проектът „Равни възможности за децата на Враца“ предоставя възможност на 18 педагози от училищата и детските градини да се обучат в прилагането на РЕМЕЛКА. Това е методика за работа с деца със специални образователни потребности или обучителни затруднения, чрез която детето получава необходимите знания и усвоява определени понятия и операции. Нидерландската систематизирана методика е изключително подходяща за работа с деца с обучителни затруднения и повишава успеваемостта на децата средно с 25%.

На събитието присъстваха още председателят на Сдружение за педагогическа и социална помощ за деца ФИЦЕ-България Дашенка Кралева, представители на детски градини и училища, включени в проекта, както и представители на Регионалното управление на образованието, Ресурсния център за подкрепа на процеса за приобщаващо образование, неправителствени организации, подпомагащи децата със специални образователни потребности. Инициативата е на Община Враца и Сдружение за педагогическа и социална помощ за деца ФИЦЕ-България. Проектът се финансира от Международен женски клуб-София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com