5 неща, които Ромни трябва да направи, за да победи

5658
5 неща, които Ромни трябва да направи, за да победи

Всяко национално проучване на общественото мнение през последните три седмици, или общо 11, показа, че надпреварата между президента Барак Обама и Мит Ромни е изключително оспорвана. Има пет неща, които Ромни трябва да направи по време на конгреса на Републиканците, за да излезе пред действащия държавен глава.

1. Да покаже на американците, че е приятен

Той никога няма да бъде обикновен човек. Той е по-скоро собственик на НАСКАР, отколкото фен. И сините джинси при Ромни не вършат работа. Едва 35% от американците се отнасят с благосклонност към Ромни, сочи последното изследване на центъра „Пю”. В същото време 52% имат отрицателно мнение. При президента Барак Обама одобрението е 50% срещу 45% неодобрение.
Републиканският кандидат трябва да създаде „комфортни отношения с избирателите”, посочва Стивън Шиър, професор по политически науки в колежа Карлетън.

„Ромни трябва да демонстрира, че разбира трудностите, с които се сблъскват много граждани в днешните тежки икономически времена”, казва Шиър.

Анкета дава лека преднина на Ромни пред Обама

Кандидатът на Републиканската партия за Белия дом Мит Ромни изпреварва с един процент настоящия президент от Демократическата партия Ба...

Ромни успява да е равен на Обама, въпреки че американците не се отнасят топло към него. Ако това се промени, то републиканецът ще излезе напред.

2. Да възстанови републиканската „марка”

Мит Ромни е бизнесмен и знае стойността на една силна марка. Той знае достатъчно, за да е наясно, че републиканската марка е виждала и по-добри дни. Наскоро имиджът на Републиканската партия понесе удар след изказванията на кандидата за Сената от Мисури Тод Ейкън за „законното изнасилване” и политиката на партията срещу абортите дори в случаи на изнасилване или кръвосмешение.

Републиканската партия изостава зад демократите след изборите през 2010 година, като изследване показва, че трима от десет американци одобряват републиканските конгресмени.

Целта на Ромни трябва да бъде да представи нова, подобрена, Републиканска партия на срещащите икономически трудности млади хора и американци от латиноамерикански произход, които по-скоро подкрепят демократите.

3. Отново да фокусира дебата върху икономиката

Кампанията на Ромни планираше да усили своя фокус върху икономиката в седмицата преди конференцията, но това беше преди да се появят Тод Ейкън и ураганът „Айзък”.

Тази седмица общественото внимание най-накрая е фокусирано върху кампанията му и Ромни трябва да подчертае провалите на администрацията на Обама – високата безработица, ниският икономически ръст, нарастващите дефицити, рекордният дълг, и да напомни за собствените си икономически успехи.

Ако вниманието на нацията се насочи към икономиката, Ромни има добри шансове да победи. Ако се обърне към абортите, здравеопазването, социалните осигуровки или браковете, той ще е изправен пред трудни времена.

Ромни: Аз съм правилният човек за Белия дом

Републиканецът Мит Ромни, който идната седмица ще бъде официално обявен за кандидат на своята партия в президентските избори, отново ...

„Най-важните неща в кампанията са възможността да се възстанови икономиката на Америка и да се даде лидерство на света, както само Америка може. И по двата въпроса Обама не действаше достатъчно. А Ромни показва голям капацитет да води и да успее”, посочва бившият губернатор на Калифорния Пийт Уилсън.

4. Да изясни как ще оправи икономиката

По време на вътрешнопартийните избори на републиканците Ромни представи икономически план от 59 точки, за който никой не си спомня. Той трябва да даде на американците примери за това защо те ще живеят по-добре, ако го изберат за президент.

„Трябва ясно да се определи пред страната. За някой, който се кандидатира за президент от поне седем години, той все още остава загадка за по-голямата част от американците”, казва политическият анализатор от университета в Тексас Шон Терио.

Американците смятат, че Ромни би се справил по-добре с икономиката. Все още обаче не всички избиратели, които смятат така, биха гласували за Ромни. През тази седмица той трябва да ги убеди.

5. Да привлече независимите избиратели

През 2008 година Обама стана първият демократ от 12 години, който успя да привлече на своя страна мнозинството от независими избиратели. Две години по-късно независимите се отказаха от Демократическата партия, като по-голямата част от тях подкрепиха републиканските кандидати за Конгреса.

Ромни трябва да промени своето послание, така че да привлече независимите избиратели – финансово консервативни и социално либерални жители на предградията, социално консервативни, изключително мобилни, първо поколение латиноамерикански имигранти и слабо мобилни представители на работническата класа.

Сан Франциско кроникъл

Негативизъм към Обама и Ромни в печата

Независимо дали пише за президента Барак Обама, или за опонента му в предстоящия вот на 6 ноември, американският печат през последни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com