60% от американците искат да се преместят на друго място

3911
60% от американците искат да се преместят на друго място
Икономически и финансови спънки обаче не им позволяват да направят това

Близо 60% от американците биха се преместили от районите, в които живеят в момента, ако можеха, показва изследване на института YMCA, предаде БГНЕС.

Но тъй като икономически и финансови спънки не им позволяват да направят това, близо две трети казват, че ще работят повече в родното си място в идните години с надеждата да подобрят качеството на живота си.

"Повечето хора, независимо дали искат или не, осъзнават, че животът в общината им се променя и че общините също се променят", казва Нийл Никол, генерален директор на компанията YMCA USA. "Данните показват, че хората не смятат общините, в които живеят, за свои общини", отбелязва той.

Близо три четвърти от хората заявили, че се тревожат заради престъпността в районите си. "Става въпрос за работни места, качество на образованието, адекватни жилищни условия и здравеопазване", заяви Никол. "Тенденцията е повече от половината от хората да не вървят в желаната от тях посока", изтъкна той.

Американците от всички демографски групи са разтревожени за бъдещето, идващо със съкращаването на щатските и федералните бюджети, както и намаляването на разходите за здравеопазване, образование и изкуство.

 

През 2013 г. кредитните агенции може да лишат САЩ от рейтинга ААА

Американската агенция „Игън-Джоунс рейтингс” в края на миналата седмица понижи кредитния рейтинг на САЩ за втори път в рамк...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com