Ахмадинеджад ще открие свой университет

6191
Ахмадинеджад ще открие свой университет

Все още действащият ирански президент Махмуд Ахмадинеджад обяви плановете си да създаде университет в Техеран и да се заеме с научна и преподавателска дейност, предаде БГНЕС.

Ръководителят на президентската администрация Есфандияр Рахим Лешаи обяви, че Ахмадинеджад отдавна е обмислял идеята да открие учебно заведение с названието "Ирански университет".

Първият държавен мъж вече е получил разрешение, но все още не е ясно какъв ще бъде профила на университета. Самият Ахмадинеджад е завършил Техеранския университет за наука и технологии и по специалност е транспортен инженер. През 1997 той е защитил докторска дисертация.

Въпреки своята противоречива международна репутация Ахмадинеджад ще бъде запомнен от иранците като политик, направил много за образованието в страната. Постът ректор и университетски преподавател му дават добра възможност отново да бъде в центъра на внимание на пресата и обществото. Свикналият с микрофоните на журналистите и обективите на камерите и фотоапаратите оттеглящ се президент няма да остане без внимание и занапред.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com