Шамара се извини за антисемитска реплика към Дянков

16418
Шамара се извини за антисемитска реплика към Дянков

Рапърът Мишо Шамара, който пое ролята на лице на контрапротестите в защита на Пламен Орешарски, официално се извини за определението „еврейска гад”, което отправи по адрес на бившия вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков в ефира на ТВ7.

Изказването на Шамара стана факт преди едно денонощие, а единственото официално лице, което реагира на грубия расизъм, беше лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов, но в качеството му на представител на "група български, турски, арменски, еврейски, ромски и пр. гадове" – с тези думи той изпрати протестно писмо срещу думите на рапъра.

Мишо Шамара: Контрапротестът е кауза, за която съм готов да умра

Рапърът Мишо Шамара, който подкрепя кабинета "Орешарски, се връща спешно от Варна след станалото в столицата в нощта срещу сряда. "Бях ...

Във Facebook протестиращите срещу кабинета Орешарски пуснаха следното съобщение по повод случая:

"Градусът на публичното говорене в страната е висок и то не само заради летните жеги. Когато обаче това се отразява и на говоренето в телевизионен ефир, което прелива в антисемитски изрази и реч на омразата, няма как да не бъде притеснително за всички нас, зрителите.

В рамките на пряко излъчване в сутрешния блок на 31 юли 2013 г. в ефира на ТВ7 изживяващият се като говорител на контрапротестите и всички акции в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски рапър Михаил Михайлов a.k.a. Big Sha a.k.a. Мишо Шамара си позволи да употреби словосъчетанието "еврейска гад“, което е, меко казано, недопустимо.

"Аз съм рапър, аз няма да ставам министър-председател“ не може да е оправдание за изговаряне на серия от нецензурни изрази и антисемитски изказвания в пряк национален ефир!

Виктор към Шамара: Чувстваш ли се като новия Веско Маринов?

Рапарът Мишо Шамара, който се превърна в лице на контрапротестите, в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски, заяви, че ходи и п...

Не намираме и оправдание за това, че след изказванията на г-н Михайлов не последва никаква реакция от страна на екипа на телевизията, чието задължение, според чл. 10, ал. 6 от Закона за радиото и телевизията е "недопускане на предавания, които противоречат на добрите нрави, особено ако съдържат порнография, възхваляват или оневиняват жестокост или насилие или подбуждат към ненавист въз основа на расов, полов, религиозен или национален признак“.

Настояваме СЕМ да вземе всички предвидени от Закона за радио и телевизия мерки и санкции".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com