Асад: Оставам в Сирия докрай

6386
Асад: Оставам в Сирия докрай

Сирийският президент Башар Асад отправи предупреждение срещу всякаква чуждестранна намеса в Сирия, като заяви, че подобно действие би имало последствия за целия свят, предаде АФП, цитирайки интервю с държавния глава за руска телевизия на арабски език.

В своето интервю Асад описа Сирия като „последна крепост на светското управление, стабилността и съвместното съществуване в региона”. Според него една военна намеса в страната би довела до „ефекта на доминото”, който ще засегне „целия свят от Атлантическия до Тихия океан”.

Сирийските бунтовници с "черен" списък на знаменитости, подкрепящи Асад

Известният палестински актьор от сирийски произход Мохамед Рафах, който се смята за поддръжник на сирийския президент Башар Асад, бе от...

Пред медията Асад отхвърли призивите за безопасното му напускане на страната, като подчерта, че иска да живее и да умре в Сирия.

„Не съм марионетка. Аз съм сириец, така че трябва да живея и да умра в Сирия”, заяви Асад 20 месеца след началото на революцията срещу властта му.

В същото време Сирийският национален съвет, който е под натиск да обедини всички опозиционни групи, избра ново ръководство, в което има силно присъствие на ислямисти.

В петък ще бъде избран председател на опозиционната коалиция. Тази нощ по време на среща в столицата на Катар бяха избрани 40 членове на Генералния секретариат на Съвета.

Сирийската опозиция иска правителство в изгнание

Всички сирийски опозиционни групи призоваха днес за бързо формиране на правителство в изгнание, за да може да спечелят по-голяма полити...

Секретариатът трябва да излъчи 11 представители, които да назначат новия председател.

Изборът е отложен за петък, за да може към секретариата да бъдат добавени още четирима членове, представляващи интересите на жените и малцинствата.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com