Сирийската опозиция иска правителство в изгнание

4068
Сирийската опозиция иска правителство в изгнание

Всички сирийски опозиционни групи призоваха днес за бързо формиране на правителство в изгнание, за да може да спечелят по-голяма политическа подкрепа от международната общност, предава АФП.

„Опортюнистите на режима в Сирия се съгласиха да оставят настрана своите идеологически различия, и да се договорят за създаването на правителство в изгнание”, заявиха от опозицията.

Турция не иска диалог със Сирия

Турция изключи възможността за диалог със сирийския режим. Това заяви турският външен министър Ахмед Давутоглу ден, след като Москва пр...

„Такова правителство би било под формата на преходно правителство, за да получим по-голяма подкрепа от международната общност и арабския свят”, поясняват противниците на президента Башар Асад.

В същото време стана ясно, че над 36 000 души са загинали от началото на конфликта в Сирия през март 2011 година. От 1 август насам всеки ден в близкоизточната страна загиват средно по 165 души.

По данни на Сирийската обсерватория за правата на човека най-много са убитите цивилни – 25 667 души. От началото на конфликта са загинали и 9044 военнослужещи от сирийската правителствена армия, както и 1296 дезертьори, които са се присъединили към силите на противниците на режима на президента Башар Асад.

Изминалият месец август е бил най-кървавият от началото на конфликта. Тогава са загинали 5440 души.

Засега ООН няма да изпраща миротворци в Сирия

Специалният пратеник на ООН и Арабската лига за разрешаване на конфликта в Сирия Лахдар Брахими увери, че ООН засега няма намерения да ...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com