Асандж: Обама е вълк в овча кожа

11006
Асандж: Обама е вълк в овча кожа

Основателят на Wikileaks Джулиан Асандж се отнася скептично към победата на Барак Обама на президентските избори в САЩ, предаде БГНЕС.

"Обама изглежда добър човек само привидно - и точно в това е проблемът. Овца във вълча кожа е по-добро, отколкото вълк в овча", заяви Асандж, който подчертава: "Атаките от страна на САЩ срещу Wikileaks започнаха при администрацията на Обама. И съм почти убеден, че скоро няма да спрат".

През септември, в обръщение към Обама по време на Общото събрание на ООН, той критикува президента за подкрепата му за свободата на словото и действията срещу "Уикилийкс".

Русия предпочита Джон Кери за държавен секретар на САЩ

Русия би предпочела мястото на американския държавен секретар Хилари Клинтън да бъде заето от бившия кандидат за президент Джон Кери,...

Според австралиеца по време на това управление са извършени най-много посегателства срещу свободата на словото.

От американски секретни документи, публикувани през септември, стана ясно, че Джулиан Асандж е обявен за враг на държавата - в една категория с "Ал Кайда" и талибаните.

Асандж призова американските власти да освободят информатора му редник Брадли Манинг, предполагаем източник на най-голямото изтичане на секретни американски документи досега, който в момента е в затвора.

Тези дни Wikileaks започна да публикува над 100 документа на американското министерство на отбраната, включително първия наръчник за третиране на затворници в Гуантанамо. Публикациите идват в момент, когато самият Асандж остава затворен в еквадорското посолство в Лондон.

Ахмадинеджад заклейми изборите в САЩ

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад, чието участие във Форум за демокрацията в Индонезия беше доста оспорвано, заклейми преизбира...

Редактор: Десислава Ушатова

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com