Атина изригна срещу "империалистката" Меркел със стриптийз и камъни

19140
Атина изригна срещу "империалистката" Меркел със стриптийз и камъни

С камъни и нацистки знамена гърците посрещнаха германския канцлер Ангела Меркел. Един от протестиращите дори направи стриптийз и премина през площад Синтагма, както майка го е родила, за да покаже голата и гладна истина. Полицията бе принудена да използва сълзотворен газ и зашеметяващи гранати срещу демонстрантите, които се опитаха да пробият бариерата и да се докопат до Меркел, предаде Стандарт нюз.

"Махай се от страната ни, кучко", „Не си добре дошла”, „Вън империалистите!” и „Не на четвъртия Райх”, пишеше на плакатите, носени от протестиращите, които обвиняват Германия за болезненото затягане на коланите в Гърция. Над 100 души бяха задържани

Ангела Меркел предложи подкрепа на Гърция

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Берлин ще продължи да подкрепя Гърция. Меркел отправи посланието си за подкрепа по време на...

Някои демонстранти носеха нацистки униформи, докато две червени знамена с черни свастики бяха хвърлени върху загражданията пред парламента и изгорени. Двама членове на радикални анархистки движения бяха арестувани на място.

„Трудният път си струва усилията”, каза Меркел по време на първата си визита в Атина от началото на кризата. Тя заяви, че Берлин ще продължи да подкрепя Гърция и приветства постигнатия напредък в реформите.

Меркел кацна в Гърция, Атина я посреща със стачки

Федералният канцлер Ангела Меркел пристигна на първата си визита в Гърция, откакто страната е обхваната от тежка дългова криза, запла...

По време на съвместната си пресконференция с премиера Андонис Самарас Ангела Меркел призна, че много хора в Гърция страдат заради финансовата криза и мерките за икономии. Тя окуражи страната като посочи, че всеки ден се постига напредък.

Самарас отбеляза, че посещението на Меркел е доказателство за напредъка, който е постигнала Гърция. Той посочи, че Атина ще се придържа към своите обещания за реформи и накрая ще стане „европейски успех”. Според него Европа ще стане по-силна и по-обединена след кризата.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com