Блеър: Трябва да останем в сърцето на Европа

4000
Блеър: Трябва да останем в сърцето на Европа

Тони Блеър ще направи пламенна намеса в дебата за бъдещето на Великобритания в Европа, предупреждавайки, че всяко оттегляне от „висшата маса” на Европейския съюз ще бъде бедствие за икономиката на Обединеното кралство и влиянието му на световната сцена, пише вестник “Обзървър”.

Докато все повече висши представители на Торите подкрепят действия, които биха довели до оттеглянето на Великобритания от преобладаващата посока на ЕС, Блеър ще се опита да обедини бизнес обществото зад кампания за спиране победния ход на евроскептицизма, преди да е станало твърде късно.

Тони Блеър: ЕС се нуждае от пряко избран президент

Тони Блеър заяви, че Европейският съюз се нуждае от пряко избран президент и предупреди, че дълбоките политически разногласия между стр...

В изказване в Лондон в сряда Блеър ще заяви, че с очертаването на икономики като Китай, Индия, Бразилия и Русия като застрашителни конкуренти в играта на глобална икономическа сила, членството в ЕС никога не е било по-важно.

Близък до бившия британски премиер посочва: „Докато следвоенният аргумент за Европа беше за мира срещу войната, той ще наблегне, че в случая с Европа в 21-и век става въпрос за способността срещу ирелевантността”.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com