Брадли Манинг се извини, че е предал документи на Уикилийкс

10592
Брадли Манинг се извини, че е предал документи на Уикилийкс

Американският войник Брадли Манинг, който разкри пред "Уикилийкс" огромен брой тайни документи на американската армия, поднесе своите извинения пред военния съд в САЩ заради това, че е навредил на страната. Той помоли съдията да му даде шанс да отиде в колеж и да стане продуктивен гражданин, информира bTV.

"Съжалявам, че моите действия навредиха на хора. Съжалявам, че те навредиха на Съединените щати", каза 25-годишният редник на заседание от процеса във военната база Форт Мийд, в североизточния щат Мериленд. Той призна, че е разбирал какво прави, но увери, че не е вярвал, че изтичането на секретната информация ще причини вреди на страната.

Предложиха Брадли Манинг за Нобелова награда за мир

Привърженици на Брадли Манинг, американският войник, който е подсъдим за предаване на поверителни документи на сайта "Уикилийкс", вне...

Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж коментира, че Брадли Манинг е бил принуден да се извини, тъй като е бил подложен на огромен натиск в продължение на три години.

Манинг вече бе признат за виновен по обвинения в шпионаж и кражба на държавна собственост. Военният съдия намали до 90 години затвор максималната присъда, която той може да получи. Целта на сегашните изслушвания е да бъде определено наказанието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com