България - с депутат по-малко в Европарламента

8737
България - с депутат по-малко в Европарламента

България ще загуби едно евродепутатско място и след 2014 г. представителите й в Европарламента ще бъдат не 18, както в момента, а 17. Това е заложено в одобрен от конституционната комисия проект, който предстои да бъде гласуван в пленарната зала идния месец, съобщи БНР.

Проектът предвижда броят на евродепутатите от 12 страни да бъде намален с по един, а Германия да загуби 3 места. Промените се налагат заради предстоящото присъединяване на Хърватия и изискването в Лисабонския договор, според което общият брой на евродепутатите не може да надхвърля 751.

Националните предатели

Тежък удар преживя миналата седмица българският патриотизъм. Първо Станишев се изпусна на метеното, централно и като рекламен клип точн...

В сегашния Европейски парламент, който беше избран по стария договор от Ница, има 754-има представители на 27-те страни-членки и 12 наблюдатели от Хърватия, с които общият брой достига 766 - затова се налага да бъдат „съкратени" 15.

След месеци на консултации между отделните страни и политически групи беше решено Германия, която има най-много представители, да загуби 3 места, а други 12 средни по население страни - по 1. Освен България в тази група са и Румъния, Гърция, Австрия, и Белгия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com