Ердоган отрече слуховете, че му остават 2 г. живот

4840
Ердоган отрече слуховете, че му остават 2 г. живот

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган определи като "безсрамни" слуховете за здравословното му състояние, породени от имейл, публикуван от Уикилийкс, в който се твърди, че му остават само две години живот, предаде БГНЕС.

"Аллах е собственикът на нашите души. Аллах и само Аллах ще реши колко време ще живея", заяви Ердоган на заседание на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР). Премиерът, който навърши 58 години преди няколко седмици, претърпя две последователни операции на стомашно-чревната си система на 26 ноември м. г. и на 10 февруари т. г.

Дългият период на възстановяване след първата операция попречи на Ердоган да пътува в чужбина и стана причина за множество слухове за здравословното му състояние. Но турският премиер неколкократно повтори, че хирурзите са отстранили полипите по червата му и няма никаква следа от рак.

Но публикувани неотдавна имейли от Уикилийкс свидетелстват за разговори между двама колеги от американската разузнавателна компания Стратфор от 10 декември 2011 г. В имейл, който според сайта се основава на информация от "бивш съученик и приятел" на водещия хирург по време на операцията на Ердоган, се казва, че турският премиер има рак на дебелото черво.

В имейла се съобщава още, че лекарите отрязали 20 сантиметра от дебелото черво на Ердоган по време на първата операция на 26 ноември. В съобщението се казва, че става въпрос за "наистина значима операция" и се отбелязва, че Ердоган няма да може да работи известно време.

"Прогнозите обаче не са добри. Хирургът заявил, че според тях на Ердоган му остават две години живот", се казва още в имейла, публикуван от Уикилийкс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com