Ердоган се разплака в ефир заради убийство на египтянка

11854
Ердоган се разплака в ефир заради убийство на египтянка

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган се разплака по време на участие в предаване на турската частна телевизия „Юлке” заради убийството на млада египтянка, предаде Анадолската агенция, цитирани от bTV.

След като на запис бе прочетено писмо на един от политическите лидери на „Мюсюлмански братя" Мохамед ел Белтаги по повод убийството на дъщеря му от силите за сигурност в Кайро, турският премиер остана безмълвен за няколко секунди, след което се разплака.

Египетският посланик: Използваха и деца за жив щит

Над 30 милиона души бяха излези по улиците на Египет на 30-и юни, с молба за промяна в политическата система и за запазване на идентичн...

„Нямам достатъчно време да се виждам с децата си. Прибирам се вкъщи към 1 или 2 часа през нощта и децата ми липсват. Видях собствените си деца в писмото на Мохамед ел Белтаги. В момента говоря не като премиер, а само като гражданин”, каза Ердоган.

Правителството на Турция осъди остро военният преврат, с който беше свален президентът ислямист Мохамед Морси, и настоява за връщане на стария ред в северноафриканската държава.

Химическата атака в Сирия

В интервюто турският премиер коментира и съобщенията за нападението с химически оръжия в Сирия, при което според различни източници са били убити между 500 и 1300 души, информира турското англоезично издание „Хюриет дейли нюз".

"Фигаро": Операцията срещу Асад е започнала

Започнала е операцията срещу сирийския лидер Башар Асад, пише френският вестник „Фигаро". Бойци на опозицията, придружавани от ...

Турският премиер посочи, че снимките със загиналите край Дамаск хора, сред които жени и деца, навеждат почти със сигурност на мисълта, че става въпрос за нападение с химическо оръжие.

„Някои хора все още се опитват да коментират по различен начин нападението, но няма следи от куршуми и барут, няма кръв, няма нищо. Всичко е ясно и очевидно”, посочи Ердоган.

„Когато виждаме мъртвите тела на тези деца е невъзможно да спрем сълзите си”, каза турският премиер. Той изрази и огромното си разочарование заради липсата на действия от страна на ООН.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com