Европейският парламент не одобри разходите на Европейския съвет

16562
Европейският парламент не одобри разходите на Европейския съвет

Противоречията между Европейския парламент и Съвета на министрите отново се проявиха, след като ЕП реши да не одобрява бюджета на Европейския съвет за 2011 година.

Основната причина, поради която европейските депутати не одобриха разходите на Съвета, е „липсата на сътрудничество”. Това е поредна година, в която ЕП не одобрява разходите на Съвета, като предстоят консултации по въпроса с ирландското председателство на ЕС.

ЕС загубил 6 млн. работни места след старта на кризата

Близо шест милиона работни места са загубили Държавите от Европейския съюз от началото на световната икономическа криза през 2008 годин...

През есента ще има второ заседание на ЕП, на което ще се вземе окончателно решение дали да се даде одобрение за разходите на Съвета.

За разлика от Съвета, други европейски институции получиха одобрение от ЕП за бюджета си и направените разходи. Сред тях е и Европейската комисия, но от ЕП посочиха, че грешките в счетоводството на ЕК са се увеличили – 3,9% през 2011 година спрямо 3,7% през 2010 година.

От ЕП изразиха недоволство от разходването на средства под формата на смесено управление – национални плюс регионали власти. Тези средства представляват 80% от бюджета на Европейския съюз.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com