Франция намалява пенсионната възраст за някои категории

4694
Франция намалява пенсионната възраст за някои категории

Социалистическото правителство на Франция възстанови възможността за излизане в пенсия на 60 години - срещу 62 години сега - за някои категории работници и служители, които са започнали да работят рано, съобщи днес министърката по социалните въпроси след заседание на правителството, предаде БГНЕС.

Това решение, представено като "напълно финансирана справедлива мярка", ще засегне 110 000 души през 2013 г. и ще струва 1,1 милиарда евро през същата година и до 3 милиарда евро през 2017 г. в края на мандата на президента Франсоа Оланд, уточни министърката Марисол Турен.

Според нея решението ще се отнася за хора, които са били най-ощетени при определянето на пенсионната възраст 62 години през 2010 г. Става въпрос за работници или служители, които са започнали работа на 18 или 19 години и имат стаж 41 или 41,5 години според датата на раждане.

800 французойки се разделиха с изкуствените си гърди

Близо 800 жени са се възползвали във Франция от отстраняване на имплантите на компанията Поли имплант протез (ПИП), която се озова в це...

Турен подчерта, че новата мярка ще позволи на жените, които са работили и са раждали и отглеждани деца, да не бъдат ощетени при изчисляването на техните пенсии.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com