800 французойки се разделиха с изкуствените си гърди

26997
800 французойки се разделиха с изкуствените си гърди

Близо 800 жени са се възползвали във Франция от отстраняване на имплантите на компанията Поли имплант протез (ПИП), която се озова в центъра на световен здравен скандал. Това показват данни към края на април, оповестени днес от здравните власти.

Към края на април 7868 жени са отстранили имплантите си, от които 5257 като превантивна мярка, съобщи Националната агенция за безопасност на лекарствата и здравните продукти (Ansm), цитирана от БГНЕС. "Агенцията е получила информация за общо 48 случая на аденокарцином (рак) на гърдата при жените с импланти на ПИП" или още три случая спрямо края на март, уточнява същият източник.

Недостатъците на големите гърди

Оказва се, че големите гърди не са само преимущество за надарените дами. По-голям размер на сутиена съкращава продължителността на живо...

Според френските здравни власти няма доказателство за увеличаване на рисковете от рак за жените с импланти на ПИП. Но тези импланти имат много по-висок процент на скъсване от средното. Смята се, че около 30 000 жени във Франция са си имплантирали силикон на тази компания, чиято централа се намира в Южна Франция. Правителството препоръча на тези жени да махнат имплантите си.

Редактор: Десислава Симова

 

 

Британците са най-привлечени от женските гърди

Ново изследване опровергава твърдението, че господата обичат блондинки. Руси или тъмни всъщност няма значение, защото става ясно, че на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com