Франция реже детските надбавки за най-богатите

21479
Франция реже детските надбавки за най-богатите

Доклад, поръчан от правителството на френския президент Франсоа Оланд, предвижда мерки за постигане на баланс при разпределяне на семейните надбавки в светлината на справянето с финансовата криза, предаде БГНЕС.

Този доклад предвижда, във връзка с това, намаляване значително на размера на детските надбавки за по-заможните семейства, пишат френски медии.

Докладът предлага на правителството няколко възможни технически варианта за справяне до 2016 г. с дефицита по отношение на семейното подпомагане. Не е предложена ключова мярка, а правителството ще трябва да избира между различните варианти.

Една от основните мерки, които се предлагат, е силно ограничение на детските надбавки, в зависимост от това какво място заема семейството в скалата на доходите. Така детските надбавки за най-богатите семейства могат да бъдат намалени на една четвърт. Като императив в тази мярка обаче е заложено да не се засяга средната класа. "От един праг на доходите, надбавките започват да намаляват прогресивно - от едно евро до 75% от надбавките. В момента за две деца надбавките са 127,68 месечно, а за три - 291,27. Месечни детски надбавки получават 4.74 млн. семейства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com