Гръцките острови остават откъснати от света

5699
Гръцките острови остават откъснати от света

Връзката на континентална Гърция с многобройните острови няма да се поддържа до 5-ти февруари включително, а не само до 3-ти, както бе обявено по-рано. Профсъюзът на работниците в морския транспорт съобщи това в неделя, предаде БГНЕС.

Моряците и работещите на гръцките пътнически кораби стачкуват от 31 януари. Според профсъюза срещата с министъра на търговския флот на Гърция Костас Мусурулис е завършила без резултат.

Правителството има намерение да съкрати заплатите и в този сектор, както вече направи във всички държавни компании. Според профсъюзите без работа остават половината от 15-те хиляди работници в пътническите морски превози, съобщи РИА"Новости".

Фериботните линии са от изключително важно значение за Гърция, чиято територия включва между 1200 и 6000 острова в зависимост от дефиницията, от които 227 са населени. Стачката на фериботните служители започна на 31 януари, като първоначално бе обявена, че ще продължи 24 часа.

В същото време продължават многодневните демонстрации на гръцките фермери, които паркират селскостопанските машини по републиканската пътна мрежа, но без да рискуват да преграждат движението както през 2009 г. Тогава тази тактика им позволи да получат обещание от правителството за изплащане на 500 милиона евросубсидии, но сега правителството даде да се разбере, че няма да допусне повторение на сценария от 2009 г.

За 20-ти февруари е планирана обща стачка в южната ни съседка.

Редактор: Десислава Ушатова

"Тройката" иска край на автоматичното повишаване на заплатите в Гърция

Представителите на т.нар. „Тройка” – ЕС, Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ), насто...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com