Нов лидер в северноамериканския боксофис

6644
Нов лидер в северноамериканския боксофис

Холивуд е полудял на тема вампири, вещици и ужаси. В последно време само такива филми заливат екрана, а най-новото предложение е вариация на тема „Здрач”. "Горещи тела" разказва за любовна история между младо момиче и мъртвожив. Лентата оглави боксофиса, измествайки от върха друга подобна смехория - "Хензел и Гретел: Ловци на вещици". Това сочат предварителните данни на Exhibitor Relations, съобщава БГНЕС.

С малко повече от 20 милиона долара в първия си уикенд на екран филмът на Джонатан Ливайн за романтичния мъртвожив, който се влюбва, детронира ловците на вещици от "Хензел и Гретел". Но втория в класацията си прибави допълнителни 9,2 милиона долара за втората си седмица на екран и има общо 34,40 милиона дотук.

"Хензел и Гретел" оглави бокс офиса

Вероятно на младото поколение имената на Хензел и Гретел не им говорят абсолютно нищо, да не казвам, че няма как да знаят за приказните...

"Наръчник на оптимиста" с Брадли Купър и Дженифър Лорънс (отличена със "Златен глобус" за най-добра актриса) е на трета позиция с 8,1 милиона (общо 80,3 милиона долара от излизането си).

Ужасите "Мама" е четвърти с 6,7 милиона долара (общо 58,2 милиона).

"Враг номер едно" (Zero Dark Thirty) тази седмица донесе 5,3 милиона на продуценти и разпространители (общо 77,7 милиона). Следва новият "Куршум в главата", където младият вашингтонски детектив от корейски произход, изигран от Сун Канг, е принуден да застане рамо до рамо с героя на Силвестър Сталоун - професионален убиец с дебело досие. Всичко това носи 4,5 милиона долара в първата му седмица в кината.

"Паркър", криминалният трилър с Джейсън Стейтъм и Дженифър Лопес, е седми с 3,2 милиона приходи (12,4 милиона долара общо) следван от "Джанго без окови" на Куентин Тарантино с малко повече от 3 милиона приходи (150,9 милиона долара от пускането му по екраните в САЩ и Канада).

"Разбивачът Ралф" издуха "Полет" и "Арго"

Новата рисувана история на Дисни "Разбивачът Ралф" направи феноменален дебют начело на северноамериканския боксофис, изпреварвайки цели...

Мюзикълът "Клетниците" с Хю Джакман и Ан Хатауей, зае девето място с 2,4 милиона долара, с което общите му приходи досега са $141,5 милиона.

И накрая е "Линкълн" с великия Даниъл Дей-Луис, който е в задната част на топ 10 с 2,4 милиона приходи сега, но 120,4 милиона общо от пускането му по екраните.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com