Гърция отвръща на "Скопие 2014": Туристически проект за Александър

13445
Гърция отвръща на "Скопие 2014": Туристически проект за Александър

Гърция намери начин, за да отговори на Македония за проекта „Скопие 2014”, пише днес македонският вестник “Дневник”. Изданието изтъква, че гръцкият проект е бил разкрит от Апостолос Дзидзикостас, заместник-областен управител на Централна Македония в Република Гърция в интервю за Агенция „Фокус”. Новият проект представя името Македония като гръцко, а Александър Македонски като гръцко наследство.

„Ерата на Александър Велики е представена в цяла Централна Македония чрез туристически проект, разработен от област Централна Македония в Република Гърция, заяви Дзидзикостас. Проектът се казва „Област Централна Македония: Земя на Александър Македонски” и бил представен в София по време на туристическата борса.

Откриват скопската Триумфална арка на Коледа

В Скопие неофициално на Коледа ще бъде открита Триумфалната арка в центъра на града, съобщи македонското издание Курир. Монументът е на...

„Пела е родното място на Александър Велики и мястото, където той е живял в ранните си години. Негов учител е бил великият гръцки философ Аристотел, чийто роден град е Стагира на Халкидики. Друго място, което е от голяма важност за Македонското Царство и Александър Велики, е Дион, което е свещено място за поклонение на бог Зевс в Пиерия. Това е също и мястото, където Александър Македонски е направил огромно жертвоприношение преди да започне своята експедиция в Азия.

Нашите гости трябва също да посетят и Археологическия музей в Солун, където се намира огромна колекция от находки”, заяви Дзидзикостас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com