Гърците с обща стачка и през ноември

6337
Гърците с обща стачка и през ноември

Най-големият профсъюз в съседна Гърция призова за двудневна обща стачка на 6 и 7 ноември в знак на протест срещу новата вълна от икономии, които правителството обяви, за да получи транш от средствата на ЕС и МВФ, предаде БГНЕС.

"Основната цел и искане на профсъюзите е да се отхвърлят неприемливите, деструктивни и принудителни мерки, наложени (на страната) от Тройката", заяви ГСЕЕ в комюнике.

Междувременно, Европейската комисия съобщи днес, че все още не е постигнато споразумение между т.нар. „Тройка” – ЕК, Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ), и правителството в Атина за спасителната програма за Гърция, предаде АФП.

„Броят на оставащите въпроси постепенно намалява”, заяви Саймън О Конър, говорител на еврокомисаря по икономическите и паричните въпроси Оли Рен. О Конър изрази увереност, че съвсем скоро ще има споразумение.

Гърция няма да изпълни целите си за 2013 г.

Гърция се сблъска с по-лоши данни от очакваните прогнози за възстановяване на икономиката през следващата година, предаде БГНЕС. Балка...

Съобщението бе направено броени часове преди началото на телефонната конференция между министрите на финансите на страните от еврозоната за Гърция.

Във вторник премиерът Андонис Самарас заяви, че Гърция е приключила тежките преговори с международните кредитори по новия пакет с мерки за съкращения, нужни, за да се деблокира поредният транш от международната финансова помощ за страната.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com