И в Гърция: Македония краде от България

41196
И в Гърция: Македония краде от България

Над седемдесет гръцки организации изпратиха писмо до еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле, в което се посочва, че Македония не е подготвена да започне преговорите за членство в ЕС, тъй като ползва националистическа риторика към съседите, пише днес македонският вестник ”Дневник”.

Гръцките сдружения ползвали като аргумент България, посочвайки, че Македония фалшифицира българското културно-историческо наследство.

Младенов: Сега всичко зависи от Македония

България е уведомила европейските институции за случая с двамата българи, осъдени на смърт в Малайзия. Това каза в „Денят започ...

Авторите на писмото, начело с Нина Гацулис, председател на Всемакедонското сдружение на гърците в САЩ, са против заключенията в доклада на ЕК, че Македония има конструктивни отношения със съседите.

Според гръцките организации съществува напрежение в отношенията между Скопие и София, но и Комисията била наясно, че Македония фалшифицира културно-историческото наследство.

Македония трябва да подобри отношенията със своите съседи, а с Гърция да продължи диалога, за да се намери решение за името. Това препоръча вчера еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле, който похвали държавата за изпълнението на реформите от диалога на високо равнище с Брюксел.

Редактор: Десислава Ушатова

В Сърбия: България е против Македония в ЕС

Сръбските медии днес отделят внимание на посещението на еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле в София. „България усложнява пъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com