Иран не очаква напредък в ядрената програма преди изборите в САЩ

3525
Иран не очаква напредък в ядрената програма преди изборите в САЩ

Президентът на Иран Мохамед Ахмадинеджад заявява в интервю, публикувано в понеделник, че не очаква напредък в спора на страната му със Запада относно иранската ядрена програма преди президентските избори в САЩ през ноември.

„Опитът показва, че важните и ключови решения в САЩ не се вземат преди избори”, казва той в интервю за “Вашингтон пост”.

Ахмадинеджад: Враговете искат да ни уморят от суша

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад обвини враговете на страната си, че развиват план за разбиване на дъждовните облаци, които се д...

По думите му, Иран е готов на сделка за ограничаване обогатяването на уран, но се съмнява в желанието на Запада да преговаря. „Винаги сме били готови и все готови” да постигнем споразумение отговарящо на западните опасения. „Ние сме отправяли множество ясни предложения”, допълва той.

„Като цяло, ние не се притесняваме да продължим диалога, ние винаги сме искали диалог. Ние имаме много ясна логика: Вярваме, че ако всеки спазва законите и всички зачитат всички страни, то тогава няма да има проблеми”, пояснява иранският лидер.

В същото време генералния секретар на ООН Бан Ки Мун се срещна с иранския президент Махмуд Ахмадинеджад, за да го предупреди за "потенциално опасните последици от пламенната риторика" в Близкия изток.

Двамата лидери обсъдиха събитията в Сирия и Близкия изток по време на срещата, която се състоя в кулоарите на 67-та сесия на Общото събрание на ООН.

Бан предупредил за "сериозните последици" от влошаване на ситуацията в Сирия и подчертал разрушителното хуманитарно въздействие на войната там. Генералният секретар също така призовал Иран да предприеме необходимите мерки за изграждане на международно доверие относно ядрената програма на Техеран.

Редактор: Ая Косарова

Ахмадинеджад като Путин - не се отказва от властта

Интервю, дадено от президента на Иран Махмуд Ахмадинежад за държавна телевизия в Ислямската република, демонстрира, че той не възнамеря...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com