Иран обвини Израел за "Сарафово"

7097
Иран обвини Израел за "Сарафово"

Спорът за това кой е организирал и финансирал терористичната атака на летище “Сарафово” край Бургас се пренесе и в ООН. По време на дебати на общото събрание на световната организация, свързани с положението в Близкия Изток, представителят на Иран Мохамед Хазаи отново отхвърли обвиненията в съпричастност към атентата на летището в Бургас, отправени от правителството на Израел, предаде БЛИЦ.
И посочи израелските служби като вероятен организатор на самоубийствения атентат. Според Хазаи Иран е жертва на операция, извършена от Тел Авив, и целяща да постигне определени политически цели, свързани с дискредитацията на Иран.

Предизвиква учудване факта, че минути след взрива в автобуса пред летището израелски официални лица са обвинили ислямската държава като извършител, смята иранският дипломат.

От своя страна израелският дипломатически представител в ООН Хаим Ваксман нарече иранските обвинения “лишени от основание” и “ужасни”. Той отново повтори, че няма съмнение в ролята на Техеран в терористичната атака.

Редактор: Яна Баярова

"Ел Ал": Пълен провал на българските служби

Службите за сигурност на летището в Бургас са се провалили, защото не наблюдавали държанието на хората. Това каза бившият директор на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com