Израел на крачка от сухопътна операция, удари правителството на Хамас

8594
Израел на крачка от сухопътна операция, удари правителството на Хамас

Израелски самолети на военновъздушни сили са поразили сградата на правителството на Хамас. Главната сграда на кабинета е улучена от четири снаряда, съобщи АФП, цитирана от БЛИЦ.

Израелски самолети от ВВС са ударили със снаряди сградата на кабинета. “Правителството ще остане на своите позиции и на страната на хората”, се казва в отговор в изявление на правителството на Хамас след нападението.

Аббас: Палестинците няма да се откажат от опита за повишаване на статута в ООН

Израелската военна кампания в Ивицата Газа няма да принуди палестинците да се откажат от кандидатстването за повишаване на статута в ОО...

По-рано армията на Израел унищожи работилница за бойни безпилотни летателни апарати в Ивицата Газа.

Правителството на Израел разреши и мобилизирането на 75 000 души от запаса. Решението е взето след телефонно гласуване, породено от проведен разговор между министър-председателя Бенямин Нетаняху и министъра на отбраната Ехуд Барак. Според израелските медии действието е стъпка към офанзива по земя на територията на Ивицата Газа.

Президентът на САЩ, Барак Обама е изразил подкрепата си за Израел, в телефонен разговор с Бенямин Нетаняху. "Президентът е потвърдил подкрепата на САЩ относно правото на Израел да се защитава и е изразил съжалението си за отнетите израелски и палестински животи”, заявява официален представител на Белия дом.

В същото време стана ясно, че група от 17 български работници, намиращи се в Израел по силата на спогодба за посредничество и временна заетост, подписана между България и Израел, работи на обекти в гр. Нетивот, в непосредствена близост до Ивицата Газа. Това съобщи пред журналисти говорителят на МВнР Весела Чернева. Въпреки периодичния ракетен обстрел над града, работниците са получавали досега указания да не прекратяват работа и не са им били осигурени убежища. Те се обадили в българското посолство в Тел Авив, а посланикът ги е посетил тази сутрин и е установил, че има проблем с тяхната сигурност. Двама от тях са изявили желание незабавно да се върнат в България.

Посланикът ги е взел със себе си в Тел Авив и при първа възможност те ще се върнат. Междувременно са били уведомени Ситуационният център на външното министерство на Израел и дирекция “Гражданска защита”, която се ангажирала да направи инспекция на обекта.

Мерктел и Путин са обезпокоени от събитията в Газа

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че е силно разтревожен от развитието на ситуацията в Газа и потвърди резервираността си ...

Молбата на българския посланик е била останалите работници да бъдат преместени на друг, по-отдалечен от Нетивот обект.

Контакти на Посолство на Република България в Израел:

Адрес: 21, "Leonardo da Vinci" str., Tel Aviv, Israel

Тел.: +972 36961378

Спешна линия: +547640089; +546680551

Пакистан осъди израелските въздушни удари по Ивицата Газа

Пакистан осъди израелските въздушни удари по Ивицата Газа и призова международната общност да спре "израелската агресия", предаде АФП,...

E-mail: Embassy.TelAviv@mfa.bg

Вчера сирените за въздушно нападение в Ерусалим се задействаха и в града се чу експлозия, предаде Ройтерс. Въоръженото крило на “Хамас” веднага съобщи, че е изстреляло подобрени ракети “Касам-М75” срещу Ерусалим.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com