Израелските отбранителни сили се готвят за война

5921
Израелските отбранителни сили се готвят за война

Израелските отбранителни сили (ИОС) започнаха изненадващо военно учение с реална стрелба в Голанските възвишения, граничещи с нестабилните Ливан и Сирия. Според официалните данни, израелската армия отработва бойната си способност при отблъскването на евентуална атака от страна на ливанската шиитска радикална групировка “Хизбула”, съобщава електронната страница на руския телевизионен канал РТ, предаде БЛИЦ.
Началникът на Генералния щаб на израелската армия генерал-лейтенант Бени Ганц е разпоредил военните части от Северното и Централно командване да бъдат подсилени от резервисти, за да се симулира извънредна ситуация. От ИОС настояват, че ученията са рутинни, но поради неясни причини не се съобщава публично за броя на участващите в тях военни, както и за вида и количеството на използваната в ученията военна техника.

Военен кореспондентът на Радио Израел, поддържащ редовно контакти с високопоставени офицери, заяви в ефира на радиостанцията, че времето на ученията “не е просто съвпадение”.

Подобни военни маневри се проведоха преди година, а миналата седмица Израелските отбранителни сили проведоха учение, в което бе симулирана ракетна атака по Израел от страна на “Хизбула”.

Редактор: Ая Косарова

Израелски вицепремиер против военно решение за Иран

Израелският вицепремиер Дан Меридор се обяви срещу намеренията на правителството на Бенямин Нетаняху да нанесе удар по иранските ядре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com