Кофи Анан ще посети сирийски бежанци в Турция

5024
Кофи Анан ще посети сирийски бежанци в Турция

Международният пратеник за мир в Сирия Кофи Анан ще посети във вторник сирийски бежанци в Турция, намиращи се близо до границата със Сирия. Това съобщи турски анонимен дипломат, цитиран от АФП.

„Визитата ще продължи само няколко часа, преди пътуването на Анан в Иран”, заяви официалният представител. Очаква се бившият генерален секретар на ООН да пристигне в Техеран в сряда.

Сирийските войски започнаха да се изтеглят от градовете

Специалният пратеник на ООН и Арабската лига Кофи Анан съобщи, че сирийското правителство e обявило частично изтегляне на войски от три...

Властите в Турция заявиха, че може да се нуждаят от помощта на ООН за разполагането и осигуряването на всичко необходимо за бежанците от Сирия. Потокът на гражданите, които бягат от близкоизточната държава, в последните дни достигна рекордни нива от началото на протестите против правителството на Башар Асад.

Броят на пресичащите сирийско-турската граница бежанци се е удвоил, откакто Асад се съгласи да изпълни плана на Съвета за сигурност на ООН по урегулирането на ситуацията в страната.

Сирийските сили осъществяват военна офанзива и залагат мини близо до границата с Турция в опит да спрат потока от бежанци и доставки за бунтовниците, съобщиха опозиционни активисти турски гранични служители, цитирани от Ройтерс.

Дейността на сирийската армия идва дни преди крайния срок, одобрен от президента Башар Асад, за преустановяване на военните действия.

Франция не е оптимист за мирния план на Анан

Френският външен министър Ален Жупе не е оптимист за мирния план на пратеника на ООН Кофи Анан за прекратяване на сраженията в Сирия,...

 

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com