Крадци удрят по имиджа на Ватикана

5128
Крадци удрят по имиджа на Ватикана

Туристите, възхищаващи се на произведения на изкуството на Микеланджело в Сикстинската капела, са нападани от крадци, които се възползват от големите тълпи, съобщава британският в. "Дейли Мейл", предаде БГНЕС.

Пострадали туристи оставят предупреждения на сайтовете на туристически агенции, призовавайки хората да не се оставят да бъдат ужилени, когато посещават Ватикана. Това стана причина за призиви към Ватикана да подобри сигурността и да ограничи броя на посетителите, които приема през деня.

Официални екскурзоводи дори заплашиха да започнат стачка, ако не се направи нещо. Подобен протест неотдавна имаше и в Лувъра в Париж. Туристи сега разказват преживяванията си на сайтове като Трип Адвайзър.

"От всички места, които посетихме в Рим, се почувствахме уязвими във Ватикана. Положението излиза извън контрол", сподели Анджела Болтън, екскурзовод от Кент, Великобритания.

Сикстинската капела носи името на мъжа, който я е поръчал, папа Сикст IV. Около 25 000 души на ден или пет милиона на година посещават капелата. Входът във Ватиканските музеи и Сикстинската капела струва 16 евро, което носи на Ватикана годишен приход от около 80 милиона евро.

Във Ватикана теглят хард порно от нета

Тези дни сайтът за видеосподеляне “Torent Frik” разкри част от Ай пи адресите на едни от най-редовните си клиенти. Проведе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com