Кувелис: Коалицията в Гърция е въпрос на часове

4717
Кувелис: Коалицията в Гърция е въпрос на часове

Споразумението за управляваща коалиция в Гърция е въпрос на часове. Това заяви лидерът на Демократичната левица Фотис Кувелис след разговори с председателя на ПАСОК Евангелос Венизелос, предаде радио „Скай”.

Кувелис посочи, че до часове може да бъде постигнато споразумение, като първо партиите трябва да се договорят за това каква ще бъде програмата на кабинета и кои ще бъдат новите министри.

Меркел: Гърция трябва да изпълни своите ангажименти

Германският канцлер Ангела Меркел настоя днес, че новото гръцко правителство, което предстои да бъде сформирано след изборите от тази ...

„Страната трябва да има правителство”, каза лидерът на Демократичната левица, която спечели 6, 26% от гласовете и 17 депутатски места на изборите в неделя.

Очаква се в Гърция да бъде формирана трипартийна коалиция между „Нова демокрация”, ПАСОК и Демократичната левица. Трите партии ще имат мнозинство от 179 места в парламента.

Гръцките политици имат намерение повторно да обсъдят условията, при които страната получава спасителната финансова помощ от партньорите от ЕС и Международния валутен фонд (МВФ), предава Блумбърг.

В неделя в страната се проведоха парламентарни избори, чиито изход беше определящ за това дали страната ще остане в еврозоната. Гръцките граждани дадоха най-много гласове за настроената към курс на реформи „Нова демокрация”. Очаква се днес лидерът на партията Андонис Самарас да успее да състави съвместно коалиционно правителство с ПАСОК.

Надежди за правителство още днес

Гръцкият социалистически лидер Евангелос Венизелос заяви, че се надява още днес да бъде формиран нов национален парламент, след коалиц...

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com