Меркел: Гърция трябва да спазва ангажиментите си

4994
Меркел: Гърция трябва да спазва ангажиментите си

Гърция трябва да се придържа към ангажиментите си за икономии, ако иска да остане част от еврозоната и след изборите на 17 юни, предупреди германската канцлерка Ангела Меркел, предаде БГНЕС.

В изявление след срещата си с новозеландския премиер Джон Кий канцлерката заяви: "Винаги сме казвали, че искам Гърция да остане членки на еврозоната".

"Но условието за това е кабинетът да се придържа към меморандума, на който се съгласи с Международния валутен фонд, Европейската централна банка и Европейската комисия", допълни тя.

Новите парламентарни избори в южната ни съседка ще се състоят на 17 юни. Близо 70% от избирателите в страната подкрепят партии, които са против икономиите и сделката с международните кредитори.

Гръцката икономика се е свила с 6,5% през първото тримесечие на годината. Това сочат предварителните данни на националната статистическа агенция Елстат, предаде радио „Скай”.

Гръцката полиция още издирва побойника от "Златна зора"

Гръцката полиция продължава да издирва представителя на неонацистката партия "Златна зора" Илиас Касидиарис, който вчера в ефир по мест...

През май прогнозите бяха за свиване от 6,2% през първото тримесечие на 2012 година. През последните три месеца на 2011 година БВП на Гърция отчете спад от 7,5%.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com