Съдът забрани на Любчо Георгиевски да се върне в политиката

15737
Съдът забрани на Любчо Георгиевски да се върне в политиката
През последните няколко месеца Георгиевски открито обвини Груевски в югославизиране на Македония и диктаторско управление

Съдът в Скопие отказа да впише в регистрите бившият премиер Любчо Георгиевски като лидер на ВМРО-Народна партия. През месец февруари тази година Мариян Додовски публично обяви, че се оттегля от поста на председател на ВМРО-Народна партия, предаде БГНЕС.

"Съдът върна на лидерския пост Додовски и забрани на Георгиевски да се върне в политиката", съобщава в днешния си брой македонският вестник "Фокус". Преди три месеца Додовски заедно с няколко свои привърженици се присъедини към партията на премиера Никола Груевски ВМРО-ДПМНЕ. На 26 февруари Георгиевски бе избран почти единодушно от делегатите на 15-я извънреден конгрес на партията за лидер на ВМРО-НП.

В специално съобщение от партията на Георгиевски твърдят, че ще информират за това скандално съдебно решение всички западни мисии в Скопие и съдът в Страсбург.

През последните няколко месеца Георгиевски открито обвини Груевски в югославизиране на Македония и диктаторско управление. Според него проектът "Скопие 2014" е превърнал македонската столица в "Дисниленд". Груевски застана начело на ВМРО-ДПМНЕ, след като Георгиевски се оттегли от лидерския пост в тази партия през пролетта на 2003 година. Груевски бе министър в кабинета на Любчо Георгиевски.

 

Георгиевски избран за лидер на ВМРО-НП, предлага компромис за името

Бившият македонски премиер Любчо Георгиевски /1998-2002 година/ късно тази нощ бе избран за лидер на ВМРО-Народна партия, предаде БГНЕС...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com