Нимиц: Има шанс да се реши спорът за името

12368
Нимиц: Има шанс да се реши спорът за името

Посредникът в гръцко-македонския спор за името на Република Македония Матю Нимиц след срещата си с премиера Никола Груевски съобщи, че е получил уверение, че решаването на проблема е един от основните приоритети на македонските власти, което го е направило по-голям оптимист, предаде БГНЕС.

Попитан дали след десетилетия все още има шанс да се реши двустранния спор, Нимиц отговори кратко: "Да". По време на съвместната си пресконференция с Груевски американският дипломат отказа да конкретизира какви идеи е предложил, за да не попречи на преговорния процес.

Участвам в този процес от 1994 г. и не мога да кажа, че става дума за съвсем нови идеи. Но нещата се променят, така че винаги има възможности за постигане на положителен резултат, добави американският дипломат.

Международния посредник изтъкна, че е оптимист след разговорите в Скопие и Атина. Той се надява, че заедно с преговарящите Зоран Йолевски и Адамантиос Василакис ще продължат конструктивните разговори в Ню Йорк, за да бъде постигнат напредък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com