Носталгията по СССР намалява

10333
Носталгията по СССР намалява

Броят на хората, които тъгуват по разпадналия се СССР, всяка година намалява, пише вестник „Коммерсант”.

Все още тези, които изпитват носталгия по СССР, са болшинство - 45%, но са намалели с една четвърт от 2000 година насам. В същото време хората, които не желаят СССР да се върне, са се увеличили - 35%, а през 2000 година са били само 19%.

Над половината от руснаците още съжаляват за разпадането на СССР

Повече от половината руснаци съжаляват за разпадането на СССР - главно възрастни хора, които не използват интернет, с ниско образован...

Причината вероятно е в увеличаването на броя на хората, които не помнят СССР.

„Трудно е да имаш отношение към нещо, което не помниш. Вероятно носталгията ще се усили, когато за СССР започне да се говори като за изгубен рай, който никой не е виждал, но за когото всички са разказвали. За в бъдеще ще се появят политически сили, които ще идеализират съюза”, заявява политологът Сергей Черняховски на страниците на вестника.

В същото време руското правителство внесе в Държавната дума законопроект, съгласно който работодателите не могат да привличат чуждестранни вискококвалифицирани специалисти за обслужване на клиентите на дребно, пише вестник „Взгляд”.

„В този закон има нещо странно. В Русия като висококвалифицирани специалисти се представят низшата категория имигранти. Критерий се явява заплатата от 2 млн. рубли (50 000 евро) на година. В търговията на дребно няма такива заплати, освен при висшите мениджъри. Но това не са хората, които седят на касата, разтоварват камионите и т.н. И разбира се би било странно да се забрани на ИКЕА например да назначи за висш мениджър швед. Като цяло този закон е странен”, заявява научния сътрудник в института по демография Никита Магърдичян.

Латвия отново пресметна щетите от СССР

Специално сдружение в Латвия направи сметка на загубите на републиката по време на членството и в СССР или както го наричат властите ...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com