Обама: Наредих на Пентагона да разследва убийството в Кандахар

4916
Обама: Наредих на Пентагона да разследва убийството в Кандахар

Американският президент Барак Обама призова Пентагона да проведе подробно разследване на инцидента в провинция Кандахар, където американски военнослужещ уби 16 мирни афганистанци, включително жени и деца, съобщава РИА "Новости", цитирана от БГНЕС.

"Наредих на министерството на отбраната да разследва случилото се и да открие всички, които са виновни за това. Всички отговорни за този инцидент трябва да понесат наказание", категоричен е стопанинът на Белия дом.

Обама и Китай в конфликт заради редките метали

Американският президент Барак Обама обвини Китай, че нарушава правилата на международната търговия, като налага ограничения върху износ...

Той подчерта, че САЩ са взели случилото се много на сериозно.

"САЩ се отнасят с цялата отговорност към станалото. За нас това е също толкова тежко, колкото и ако бяха убити американски граждани и американски деца", заяви президентът Обама, подчертавайки, че ще иска обяснение от военното ръководство за трагедията.

Обама отново потвърди, че САЩ планират да изтеглят своя контингент от Афганистан в планираните срокове – до края на 2014 г.

Сержант от състава на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан /ISAF/, чиято самоличност не се разкрива, разстреля в неделя 16 мирни жители, включително 9 деца, в провинция Кандахар.

Сенатът отряза Обама за данък "Богатство"

Горната камара на Конгреса на САЩ - Сенатът, отхвърли проектобюджета за фискалната 2013 г., представен от президента Барак Обама, съоб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com