Общо 28 души бяха ранени за два дни на празника Сан Фермин

9321
Общо 28 души бяха ранени за два дни на празника Сан Фермин

Пет души получиха наранявания - сред тях и млада австралийка - тази сутрин при последното надбягване с бикове на традиционния празник Сан Фермин в Памплона, северна Испания. Вчера ранените бяха 23 души, предаде БГНЕС.

Както всяка сутрин шест бика и шест вола бяха пуснати в 8 часа по старите улички на Памплона, придружени от хиляди любители на силните усещания, облечени в бяло и с червена кърпа около врата.

Това "пускане на биковете" бе последното за тази година на Сан Фермин. Всяка година в продължение на девет дни стотици испанци и чужденци си вдигат адреналина като бягат пред тичащите бикове и се опитват за избегнат рогата и копитата им.

Петима от бягащите бяха ранени и настанени в болница, съобщи местното правителство на Навара. Сред пострадалите е и 23 - годишна австралийка, намушкана от бик.

Биковете от андалуското стопанство Миура, които се славят като най-опасните, преодоляха за 2 минути и 16 секунди регламентираното разстояние от 848,6 метра до арената на града. Биковете ще станат жертва тази вечер при последната корида на тазгодишния Сан Фермин.

Вчера 23 души бяха ранени, след като на стеснено място в последната част от пробега се образува задръстване от бегачи. Някои бяха стъпкани от биковете и идващите след тях волове или пък се сблъскаха помежду си и не успяха да се освободят. Най-сериозно бе ранен 19-годишен испанец, чието състояние продължава да е сериозно, но вече с по-оптимистична перспектива.

Сан Фермин е един от най-живописните, но и най-опасни традиционни празници в Испания. От 1911 г. досега са загинали 15 бегачи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com