ООН: Убийствата на религиозна основа в сирийския конфликт зачестяват

6664
ООН: Убийствата на религиозна основа в сирийския конфликт зачестяват

Все повече хора стават жертва на насилие на религиозна основа в конфликта в Сирия, докато тежки нарушения на човешките права се наблюдават ежедневно. Това съобщи Комисията по разследване на случаите на нарушаване на човешките права в Сирия на ООН, предаде АФП.

В новия доклад на комисията се съобщава, че насилието в Сирия е ескалирало значително от май, въпреки съгласието на режима на президента Башар Асад да приложи мирния план.

Турция заплаши да спре тока за Сирия

Турция разглежда възможността да спре доставките на електроенергия за Сирия заради сваления турски самолет от сирийска територия. Agen...

Комисията, която представи доклада си пред Съвета на ООН за човешките права в Женева, съобщи също, че вярва, че много от жертвите на масовото убийство в Хула са били убити от лоялни на правителството сили.

Разкритията в доклада предизвикаха демонстративното напускане на залата на сирийската делегация.

В същото време стана ясно, че специалният пратеник на ООН и на Арабската лига Кофи Анан ще свика среща за Сирия, която ще се състои в събота в Женева, предаде агенция Ройтерс. Решението е взето заради ескалирането на сирийския конфликт.

Заместникът на Анан, Жан-Мари Гено, заяви пред Съвета за правата на човека на ООН, че се работи за намирането на мирно и всеобхватно решение на сирийската криза.

НАТО подкрепя Турция, но не обсъжда клаузата за колективна отбрана

Съветът на НАТО не е обсъждал задействането на член 5 от Вашингтонския договор, за принципите на колективна отбрана, във връзка със сва...

„Но нашите усилия не могат да продължават до безкрайност. Времето изтича. Сирия потъва във все по-дълбоко и разрушително насилие”, каза Гено.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com