Има връзка между тестостерона и стареенето

25876
Има връзка между тестостерона и стареенето

Намаляването на нивата на тестостерон, което се случва с възрастта при мъжете, не е естествена част от стареенето, откриха учени от Университета в Аделаида, Австралия.

Спадът на нивата на мъжкия полов хормон се свързва по-скоро с промени в поведението и здравето, предаде БГНЕС. Намаляването на тестостерона не е неизбежна част от стареенето, обяснява водещият автор на приучването д-р Гари Утерт, но въпреки това води до спиране на цигарите, депресия и затлъстяване.

Мъжете не си падат по жени с коремче

Жените, които са закръглени в областта на корема и талията, не са привлекателни в очите на мъжете, сочи ново проучване, предаде БГНЕС. ...

В изследванията, проследяващи промените в половите хормони при силния пол, участвали 1500 мъже. Кръвните проби са били изследвани в продължение на пет години. Всяка година било проследявано нивото на хормоните при участниците, които били на средна възраст от 54 години.

След изтичането на петте години, при които се наблюдавал спад на тестостерона при всички, учените започнали втори по-задълбочен етап на изследвания. Тогава учените забелязали, че спадът е най-голям при мъжете, които започнали да затлъстяват и страдали от депресия. Това оказвало ефект на много функции, в това число състоянието на кожата, плодовитостта и сексуалното желание. Учените отбелязват още, че най-голямо намаление на тестостерона се наблюдава при неженените мъже.

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com