Отношенията с Ливан се обтягат заради "Хизбула"

8989
Отношенията с Ливан се обтягат заради "Хизбула"

Ливанският депутат Фуад Саад заяви пред вестник „Ал Джамхурия”, че българското обвинение срещу „Хизбула” във връзка с бомбения атентат разкрива истинския план, който застрашава ден след ден интересите на Ливан. Той добави, че икономическите отношения с България са добре развити и ролята на „Хизбула” в инцидента ще има негативен ефект върху тях.

Във вторник властите в България съобщиха, че следствието има основателни причини да предполага, че двама от заподозрените са принадлежели на военното крило на ислямистското ливанско движение „Хизбула”.

ЕС ще обмисли дали да обяви "Хизбула" за терористи

Европейският съюз може да обсъди въпроса за включването на "Хизбула" в списъка с терористични организации след обявяването на резулта...

Няма да има последици за ливанското правителство след обвиненията на България, че „Хизбула” е замесена в атаката срещу туристически автобус в Бургас през юли 2012 година. Това заяви ливанският вътрешен министър Маруан Шарбел в интервю за кувейтския вестник „Ал Сеясах”.

„Българските обвинения срещу „Хизбула” няма да имат последици за правителството и на вътрешнополитическата сцена. Нека изчакаме докато бъдат представени повече подробности по случая”, каза министърът.

По-рано опозиционната ливанска коалиция „14 март” предупреди за последици след обвиненията на София, че „Хизбула” е отговорна за бомбената атака.

„Хизбула” отхвърли обвиненията. Заместникът на лидера на „Хизбула” Наим Касем заяви, че обвиненията са резултат от „отровна кампания” на Израел срещу ливанската шиитска организация.

САЩ, ЕС и "Хизбулла"

Във вторник българското правителство потвърди това, което по-голямата част от страните по света знаеха от месеци – бомбената ата...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com