Отново стачки в Гърция

18015
Отново стачки в Гърция

Гърция отново е обхваната от стачки. В понеделник стачкуват работещите в обществения транспорт. Няма да се движат атинското метро, тролейбусите и електрическите железници.

Във вторник към стачката се присъединяват влаковете и корабите, които няма да се движат два дни. В сряда, когато парламентът ще гласува проектозакона за нови мерки за жестоки икономии и реформи в сектора на трудовоправните отношения, ще стачкуват и таксиджиите и частично ще бъде нарушено изпълнението на полетите. Въздушното пространство на Гърция ще бъде затворено тогава по обед за три часа.

Самарас предупреди за опасността от излизане от еврозоната

Гръцкият премиер днес отново предупреди, че страната, която е затъналата в дългове, може да бъде принудена да напусне еврозоната. ...

Гръцките журналисти също стачкуват днес срещу плановете за сливане на техния фонд за социално осигуряване с националната схема. Това е втора стачка на журналистите за по-малко от седмица, предаде радио „Скай”.

Предишният протест се проведе в сряда, 31 октомври. Предложението за сливането на фонда тогава не бе прието от парламента. Финансовият министър Янис Стурнарас не успя да получи мнозинство от гласове в подкрепа на предложението фондовете за социално осигуряване на журналистите, гражданските инженери, адвокатите и на представителите на други професии да бъдат включени от Националната организация за здравно осигуряване.

Междувременно парламентът в Атина трябва да реши за новия пакет с икономии, който предвижда допълнителни мерки за съкращения и реформа на пазара на труда, пише австрийският вестник „Винер цайтунг”.

В края на миналата седмица метрото в Атина спря работа за 24 часа, а през уикенда стачкуваха служителите на фирмите за чистота.

Транспортът в Гърция ще стачкува

Протестите в южната ни съседка продължават. Служителите на обществения транспорт в Гърция обявиха в петък, че ще проведат в понеделник,...

В понеделник ще спрат работа служителите на кметствата и комуналните служби. Стачкуват и журналистите.

Във вторник и сряда двата най-големи профсъюза в Гърция, представляващи работещите в държавния и частния сектор, организират 48-часова всеобща стачка.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com