Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Махнете ги незабавно: 5 неща, на които не им е мястото в хола

19 май 2024, 17:11 часа

Дори и да не сте готови да се наречете минималист, няма да можете да откъснете очи от добър интериор в този стил. Става дума за лаконична простота, която пленява и омагьосва. Дизайнерите ни казват как да го постигнем.

Простият и минималистичен дизайн може да създаде най-успокояващата всекидневна. Такъв, който наистина ви кани да се отпуснете. Добрата новина е, че можете да постигнете този ефект, без да изхвърляте всичко, а просто като направите няколко дребни промени. Важно е да запомните, че минималистичната всекидневна не означава просто липса на бъркотия. Освен това е изчистен и ясен дизайн, светли цветове и липса на ненужни детайли.

Mеста и предмети в дома, които често забравяме да почистим

Избягвайте неща, които привличат прах

Едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да създадете идеалното минималистично пространство, е да направите инвентаризация на това, което всъщност използвате във вашата всекидневна. Много хора пазят неща, с които се страхуват да се разделят, въпреки че не са ги използвали дълго време.

Изхвърлете навитите постелки за йога в ъгъла или вазата със сух евкалипт, която стои на шкафа, забравена от всички.

Отървете се от ненужния декор

Когато става въпрос за декориране, целете се към по-големи, изразителни предмети, като дръзко, голямо произведение на изкуството или кристал, вместо десет дреболии, разпръснати навсякъде. Ще получите красота без безпорядък.

Прекомерното добавяне на аксесоари е най-лесният начин да създадете усещане за претрупаност в пространството. Опитайте се да намалите и да използвате само няколко акцента от любимите си предмети.

Махнете масичката за кафе

Изхвърлете голямата масичка за кафе и я заменете с две малки странични или конзолни масички. Този дизайн е по-функционален и заема по-малко място.

Предмети в дома, които носят щастие

Изхвърлете остарелите мебели за съхранение

·       Отървете се от стойката за телевизор – телевизорът на стената изглежда по-модерен и заема по-малко място;

·       Избягвайте да съхранявате DVD или CD дискове; ако тяхното съдържание все още е скъпо за вас, дигитализирайте или използвайте компактна медийна конзола.

·       Не, книгите не се считат за остарял носител на информация, но най-добре е да ги съхранявате в компактно затворено хранилище и да оставите на рафтовете само тези, които планирате да прочетете.

Не прекалявайте с осветлението

С осветлението по-малкото е повече. Въпреки че правилното осветление е от съществено значение за всеки хол, твърде много осветителни тела могат да създадат преобладаваща и претрупана среда и трябва да бъдат премахнати от хола, за да се създаде по-минималистично пространство.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес