Папата се оттегли заради гей лоби във Ватикана?

16394
Папата се оттегли заради гей лоби във Ватикана?

Потенциално взривоопасно журналистическо разследване свързва оставката на папа Бенедикт ХVІ с разкриването на гей мрежа от висши духовници, някои от които са били изнудвани от външни лица. Папският говорител отказа както да потвърди, така и да отхвърли съобщението на италианския ежедневник „Ла Република”, пише вестник „Гардиън”.

Италианското издание посочва, че папата е взел решението си да подаде оставка на 17 декември, ден след като е получил досие, съставено от трима кардинали, които са били делегирани да проучат така наречената афера „Ватилийкс”.

Докладът се отнасял до изнудването на високопоставени служители на Ватикана, уличени в хомосексуалност. Освен това, някои високопоставени служители са били обвинени в злоупотреби във Ватикана.

Новите лица на християнството

Християнският свят изживява доста необичаен период. От България до Ватикана, от Египет до Англия - в различни региони на света се ова...

През май миналата година икономът на папата Паоло Габриеле бе арестуван и обвинен, че е откраднал и предал на пресата папска кореспонденция, която разкрива вътрешните борби и интриги във Ватикана.

Според „Ла Република” досието се състои от два тома по близо 300 страници всеки, и то ще бъде предадено на наследника на Бенедикт, след като той бъде избран.

Според изданието кардиналите във Ватикана са разделени на различни групи, като членовете на една от тях „са обединени от сексуалната си ориентация”.

Ватикана създаде комисия, която да провери фактите, изложени във вестника. Тя ще се ръководи от испанския кардинал Хулиан Херанс.

Ватиканът загуби битката

Няколко часа след като папата обяви за своята оставка, мълния удари базиликата „Свети Петър” във Ватикана. Мнозина възприех...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com