Пол Райън: Обама компрометира християнските ценности

5957
Пол Райън: Обама компрометира християнските ценности

В телефонен разговор с евангелисти в неделя през нощта, кандидатът на републиканците за вицепрезидент Пол Райън каза пред гласоподаватели, че избраният от президента Барак Обама път за САЩ компрометира християнските ценности. Коментарът е направен ден преди изборите в САЩ във вторник, предаде Ройтерс.

Говорейки пред Коалицията за вяра и свобода, водеща организация на християни консерватори, Райън напада визията на Обама с рязко изказване.

Бараково стиска палци за Барак

Кочериновското село Бараково е в истинска предизборна треска. Всички следят новините по телевизията за битката за президент в САЩ. И н...

„Това е опасен път. Този път разраства правителството, ограничава свободата и правата, и компрометира онези ценности, онези юдейско-християнски, на западната цивилизация ценности, които ни правят преди всичко толкова велика и изключителна нация”, казва кандидатът за вицепрезидент.

За победа в настоящата борба за най-високия пост в САЩ демократът Барак Обама се нуждае от гласовете на още 27 членове на избирателните колегии, а опонентът му, републиканецът Мит Ромни, между 54 и 89 от тях. Разпределението на силите в Конгреса на САЩ в резултат на предстоящите във вторник общи избори практически няма да се измени. Тези прогнози оповести вестник “Вашингтон пост”, позовавайки се на последните допитвания до общественото мнение, собствени аналитични оценки и сведения, получени в интервюта с политическите стратези, представляваща както управляващата Демократическа партия, така и опозиционната Републиканска партия.

Според изданието Обама разполага с гласовете на 186 членове на избирателните колегии, а Ромни - със 170. При това изглежда, че Обама ще получи още 57 гласа, а Ромни - 36. „Неподелени”, според тази статистика, остават 89 гласа.

Съгласно резултатите от социологическо изследване, проведено от “Вашингтон пост” и телевизия Ей Би Си, независимо от спечеления брой членове на избирателните колегии, Обама и Ромни в момента се радват на подкрепата на 48% от гражданите за всеки от тях.

Чудноватата американска система - 270 гласа за победа

Гражданите на САЩ не избират пряко своите президенти и техните заместници, а на практика излъчват упълномощени лица, които влизат в и...

Същите данни оповести и вестник „Политико”, провел аналитично допитване заедно с университета „Джордж Вашингтон”.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com