Половината израелци искат операция в Газа

6257
Половината израелци искат операция в Газа

Коалицията между дясната партия „Ликуд” и националистическата „Израел Бейтейну”, водена от израелския премиер Бенямин Нетаняху, отбелязва спад в намеренията за гласуване на следващите парламентарни избори през януари, въпреки че остава в по-силна позиция спрямо останалите партии, предаде АФП, позовавайки се на проучване на общественото мнение, направено след края на въоръжения конфликт между Израел и Ивицата Газа.

Според анкетата коалицията, която бе формирана от партията на Нетаняху и на външния министър Авигдор Либерман, би получила 37 места в парламента след провеждането на парламентарните избори. При проучване, реализирано в края на октомври, коалицията имаше шанс за 43 гласа в законодателния орган.

Израел удря отново при неспазване на примирието

Израелският министър на отбраната Ехуд Барак заяви, че Израел може да възобнови атаките си, ако ХАМАС не спазва примирието в Ивицата ...

В същото време от анкетата става ясно, че близо половината израелци, голяма част от които избиратели на десницата и религиозни лица, биха искали правителството да продължи военната операция срещу Ивицата Газа.

Ден след влизането в сила на примирието между Ивицата Газа и Израел премиерът на „Хамас” Исмаил Хания заяви, че „бойците на съпротивата са променили правилата на играта”, наложена след окупирането на палестинската територия, пише израелският вестник „Йедиот ахронот”.

В четвъртък лидерите на „Хамас” обявиха победа над Израел, а хиляди техни поддръжници се събраха, за да честват първия ден на примирие, постигнато с посредничеството на Египет и сложило край на най-лошия конфликт между израелци и палестинци за последните 4 години.

„Съпротивата промени правилата на играта с окупатора и обърка неговите сметки”, заяви Хания по време на телевизионна реч. „След тази победа вече няма опасност от нахлуване на израелците в Газа. От тук нататък никога няма да ни грози подобна заплаха”, подчерта Хания.

В Газа обявиха 22 ноември за официален празник

Правителството на ХАМАС, контролиращо Ивицата Газа, обяви 22 ноември за официален празник, предаде БГНЕС. "Национален празник на побе...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com