Поредният атентат в Багдад, 7 души загинаха

3842
Поредният атентат в Багдад, 7 души загинаха

Най-малко седем души са били убити, а 23 ранени при атентат с кола-бомба на пазар в Багдад, съобщиха местните власти. Това е поредният кървав инцидент в страната от вчера насам.

Експлозията станала на пазар за мобилни телефони в квартал Хюсейниех в източната част на иракската столица, уточниха властите. Броят на жертвите на насилието в Ирак от вторник насам нарасна до 125 загинали и 268 ранени, повечето от които пострадаха при инциденти, свързани с протестите на сунитите срещу шиитския премиер Нури ал-Малики.

В Канада предотвратиха атентат срещу пътнически влак

Терористичната заплаха отвъд Атлантика явно е реалност не само в САЩ. В Канада местните власти заловиха двама мъже, които са подготвя...

Това е най-кървавото насилие от началото на протестите срещу Малики през декември в населените предимно със сунити провинции в северната част на страната. Протестиращите искат оставката му и края на маргинализирането им заради религиозната им принадлежност.

Вчера при сблъсъците между силите за сигурност и протестиращите в Хувейджа загинаха 53 души. Те предизвикаха ответните мерки на въоръжени мъже, които организираха серия от атентати срещу силите за сигурност, отнели живота на 27 души. Още 15 души загинаха при насилие, което не е свързано с протестите. Днес 23 души бяха убити, от които 19 при атаки, извършени в отговор на сблъсъците в Хувейджа. Още 15 души загинаха при насилие, което не е свързано със сблъсъците.

Насилието се прибавя към тежката политическа криза, в която изпадна страната от няколко месеца насам, и към кървавите атентати, извършени от сунитските екстремистки групировки срещу символите на държавата и на шиитската общност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com