Предсрочни избори в Чехия в края на октомври

4664
Предсрочни избори в Чехия в края на октомври

В края на октомври тази година в Чехия ще има предсрочни парламентарни избори. Точните дати са 25-ти и 26-ти октомври, постанови чешкият президент Милош Земан, предаде Агенция "Фокус".

Проучванията на общественото мнение сочат, че лявоцентристката Социалдемократическа партия ще бъде най-голямата политическа сила в новия парламент. Нейната програма включва увеличаване на данъците за енергийните и телекомуникационните компании и банките, както и за хората с големи приходи, като в същото време ще се подпомагат инвестициите в инфраструктура, жилищно строителство и екологични проекти.

Чехия се приближава до предсрочни избори

След като новото експертно правителство на Иржи Руснок не получи необходимата парламентарна подкрепа, политическите сили в чешкия парла...

Лидерът на социалдемократите Бохуслав Соботка посочи, че неговата партия евентуално може да влезе в коалиция с Комунистическата партия и други парламентарни групи в бъдещия парламент.

За пръв път от 1989 г. насам Комунистическата партия, която е директен наследник на бившето тоталитарно ръководство на страната, може да има директно въздействие върху политиката на правителството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com