Путин обещава да увеличи заплатите и пенсиите

2974
Путин обещава да увеличи заплатите и пенсиите

Руският премиер Владимир Путин, който е кандидат за президентските избори на 4 март, обеща в статия, публикувана в ежедневника "Комсомолская правда", да увеличи значително заплатите в държавния сектор, пенсиите и социалните помощи и същевременно да намали с 20% цената на недвижимите имоти, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

В дългата статия Путин очертава бъдещата си социална политика до 2018 г., ако бъде избран за президент. Той обещава да увеличи заплатите на преподавателите в университетите и на лекарите с 200% между 2013 и 2018 г., както и стипендиите на студентите, пенсиите и семейните надбавки.

Освен това чрез развитието на строителния сектор, намаляването на цените на строителните материали и на лихвените проценти, Путин обещава да понижи цената на недвижимите имоти в Русия с 20% до 30% в зависимост от отделните региони.

Освен това той уверява, че ще развие помощта за културата, ще подобри качеството на обществените услуги и образованието още от предучилищна възраст.

От декември насам Путин е изправен пред безпрецедентно протестно движение от идването си на власт в Русия през 2000 г. Неговите противници го обвиняват, че е увеличил неосъществимите популистки обещания, за да отговори на недоволството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com