Путин подписа закон срещу пропагандирането на хомосексуализма в Русия

17883
Путин подписа закон срещу пропагандирането на хомосексуализма в Русия

Владимир Путин подписа закона за "Защита на децата от информация, причиняваща вреди на тяхното здраве и развитие", предаде Интерфакс. Законът предвижда административни глоби за пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения сред непълнолетните, изразяваща се в разпространение на информация, насочена към формиране у непълнолетните нетрадиционно сексуално поведение, привлекателност на нетрадиционните сексуални отношения, изкривени представи за социалната еквивалентност на традиционните и нетрадиционните сексуални отношения и налагане на информация за нетрадиционните сексуални отношения, която предизвиква интерес към тях". 

За различните нарушения са предвидени глоби от 4000-5000, 40 000 -50 000 и дори от 800 000 до един милион рубли, ако нарушителят е юридическо лице. Предвижда се юридическите лица да бъдат затваряни за 90 дни. Чужденците дори може да бъдат експулсирани. 

Путин потвърди, че Едуард Сноудън е в Русия

Бившият сътрудник на специалните служби на САЩ Едуард Сноудън действително е пристигнал в Москва като транзитен пътник и не е пресича...

Санкциите са още по-високи, ако пропагандата се води по интернет. 

Хомофобията е широко разпространена в Русия. До 1993 година хомосексуализмът се считаше за престъпление, а до 1999 година - за душевна болест. 

Според допитване на социологическия институт ВЦИОМ от юни 88% от руснаците подкрепят закона за забрана на пропагандирането на хомосексуализма, а 54% са на мнение, че хомосексуалността трябва да се наказва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com