Путин: Русия има право да отстоява позицията си по сигурността

5189
Путин: Русия има право да отстоява позицията си по сигурността
Той призова да бъде уважаван държавният суверенитет на всяка една страна

Русия провежда последователна политика за укрепване на сигурността по света и има моралното право принципиално и настойчиво да отстоява своите позиции, заяви руският президент Владимир Путин по време на тържествения военен парад по случай 67-ата годишнина от победата във Великата Отечествена война, предаде РИА Новости.

Освен Путин на централната трибуна на Червения площад присъстват премиерът Дмитрий Медведев, ветерани от войната, представители на обществени организации, многобройни чуждестранни гости, сред които представители на страните от антихитлеристката коалиция и ОНД.

Путин и Оланд ще поддържат редовни контакти

Руският президент Владимир Путин благодари по телефона на бившия френски държавен глава Никола Саркози за конструктивната съвместна р...

По думите на Путин разделението между страните и идеологическите конфронтации не са позволили да се предотврати Втората световна война и човечеството е платило прекомерна цена.

„Русия провежда последователна политика за укрепване на сигурността по света. Имаме велико морално право принципиално и настойчиво да отстояваме своите позиции, защото нашата страна прие удара на нацизма, премина през тежки изпитания, реши изхода на войната”, каза руският президент.

Путин призова да не се забравя как се е зародил фашизмът. Той посочи, че за да се избегне повторение на трагедията на Великата Отечествена война, трябва да се спазват международните норми и да се уважава държавният суверенитет на всяка една страна, предаде Интерфакс.

„Искам да подчертая, че строгото спазване на международните норми, уважението на държавния суверенитет и на самостоятелния избор на всеки народ са сред безусловните гаранции, че трагедията на войната никога няма да се повтори”, каза Путин по време на парада.

Путин предложи Медведев за премиер на Русия

Владимир Путин, който днес положи клетва за трети президентски мандат, предложи Дмитрий Медведев за премиер на Русия, предаде РИА Новос...

 

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com